31 Mart 2013 Pazar

En iyi 10 Plaj Kenti: Barcelona, Ispanya

Barcelona. İspanya


Barselona' yı çoğumuz futboluyla tanısakta kendisi plajıyla oldukça görkemli. Mimarı yapıları, yenilikçi mutfağı ve hareketli gece yaşamıyla Barselona, Akdeniz kıyılarını çevreleyen sekiz adet beyaz kumlu plajı olmaksızın da yine bir dünya kenti olurdu. Metro ile gidilebilen yaklaşık 1.5 kilometrelik Barcelonata Plajı (1992 Olimpiyatları için yapılan büyük kıyı yenilenmesiyle yeniden hayat buldu) aralarında en gözde olanlarından. Plaj şemsiyesi, sandalye ve bisiklet kiralamak için Plaj Merkezine uğrayın :)







En iyi 10 Plaj Kenti: Miami Beach, FLORIDA

Miami Beach, Florida

Miami' den Biscayne Körfezi ile ayrılan bariyer adası Miami Beach, merkez noktası South Plajı olan 14 kilometrelik kumlu Atlas okyanusu plajlaıyla çevrelenmiş kendi başına bir kent.  Bir zamanlar bakımsız bir taşra bölgesi olarak kabul edilen art deco binalarla dolu 25 blokluk SoBe, tanınmış kişilerin mekanı olarak yeniden hayat buldu. Havlunuzu, göz kamaştırıcı kent sakinlerinin arasına, plajın güney ucuna atın :)


                                                            Miami şehrinden bir görüntü


                                                Miami Beach oldukça düzenli gibi duruyor :)




En İyi 10 Plaj Kenti: Sidney, Avustralya

                                     En İyi 10 Plaj Kenti


SIDNEY, AVUSTRALYA

Sidney'in çevresinde düzinelerce plaj var, ancak kent merkezinden 20 dakika uzaklıkta bulunan 1 kilometrelik altın rengi kumuyla hilal biçimli Bondi, Avustralya'nın sakin yaşam biçimiyle en iyi özledeşleşen yer. Sidney'i ziyaret edenler buraya sörf için geliyor olsalar da, ünlü avıyla hiçbir şey yarışamaz Mayıs-Ekim arasında göç eden balinaları görmek için gözünüzü dört açın :)


                                                              Sidney Liman Köprüsü


Sidney Opera Evi


Sidney geceleri daha bir görkemli sanki :)



Sidney'de gece gerçekten bir başka opera evi ve sahil köprüsü birbirlerini tamamlıyor



Fazla söze gerek yok. Eğer su sporlarıyla yakından ilgileniyorsanız sadece Bondi değil Avustralya'nın bütün plajları size yardımcı olacaktır Avustralya özellikle sörf için çok ideal bir ülke.


Konfor Peşinde Olanlara Mavi Bayraklı Plajlar: KALEM ADASI

Kalem Adası (Dikili/ İzmir) 

Kalem Adası konum olarak Dikili' de bulunuyor. Garip Adası ile Dikili' nin Badem Köyü Arasında anakaraya 
450 metre uzaklıkta kalıyor. Burası turkuaz denizi ve beyaz kumuyla Türkiye' nin tek mavi bayraklı adası. Kayalıkların arasında beach club,  deniz manzaralı lounge, kumsal ve bahçe hamaklarıyla adanın tek tesisi olan Oliviera Resort Hotel bütün ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir hizmet sunuyor. Adanın çevresinde dalış yapmak isterseniz otelde dalış kursları bile var. Adanın kumsalı ince kum denizi is birkaç metre sonra derinleşiyor.

             Buradaki ve alttaki görselde Kalem adasının hemen arkasındaki Garip Adasını görebilirsiniz.


                         Kalem Adası Oliviera Resort Hotel deniz oldukça berrak gibi görünüyor.




Oliviera Resort



Sakin Kıyıların Tadını Çıkarmak İsteyenlere Mavi Bayraklı Plajlar: KLEOPATRA

KLEOPATRA PLAJI ( ALANYA/ ANTALYA)

      Kleopatra konum olarak Alanya' da bulunuyor. Merkeze 1 km uzaklıkta olan bu plajın yanıbaşında ise damlataş mağarası bulunuyor. Plaj ismini bir efsaneden alıyor efsaneye göre Eski Mısır kraliçesi Kleopatra, Akdeniz'de çıktığı bir sefer sırasında Alanya' ya uğramış ve bu koyda denize girmiş. Kleopatra Plajı' nın üst kısmında ise Alanya kalesini görebilmek mümkün. 
      
      Deniz ve plaj tamamen kumla kaplı sığ bir plaj. Su sporlarına gelirsek de yüzme alanının dışında yer alıyor. Uzun bir yüzme parkuru arayanlar kıyı boyunca yarımadanın altındaki Fosforlu Mağaraya gidebilir ve Alanya' nın sualtı yaşamına tanık olabilirler.

                          
                                                                     Fosforlu Mağara

          
                                                                    Alanya Damlataş


Kleopatra Plajı

Sakin Kıyıların Tadını Çıkarmak İsteyenlere Mavi Bayraklı Plajlar: PATARA

Mavi Bayraklı Plajlar (Antalya/ TÜRKİYE)


Patara Plajı:

Patara plajına ilk geldiğinizde sizi upuzun, geniş ve bitmek bilmeyen bir kumsal karşılıyor. Patara plajı her ne kadar bazı kısımları kalabalık olsa da diğer plajlara göre çok daha tenha. Eğer tatile kafa dinlemeye çıktıysanız tam size göre bir yer olan Patara plajına akşama doğru gün batarken sevgilinizle gelirseniz oldukça romantik olabilir :)


                           Patara Kumsalı Türkiye' nin en büyük ince kumlu plajı olma özelliğine sahip.


Biraz önce de bahsettiğimiz gibi Patara ince kumlu bir yapıya sahip. Bu plaj nesli tükenmekte olan Caretta Caretta' ların üreme alanı olarakta biliniyor.


Patara' nın açık denize bakması ve sığ bir sahil yapısına sahip olması plajın güvenli ve birçok su sporuna elverişli hale gelmesini sağlıyor. Zaman zaman akşama doğru oluşan rüzgarın beraberinde getirdiği dalgalara dikkat edilmesi gerek.